شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

بوتانون

بوتانون که با نام علمی متیل اتیل کتون خوانده می شود، مایعی بدون رنگ بوده و از دسته ی کتون ها در ترکیبات آلی محسوب می شود. Butanone ترکیبی به طور نسبی فرار بوده و بوی تندی دارد، اما بوی آن خوشایند است. بوتانون در صورت احتراق تولید مواد سمی می کند. اما در حالت عادی این کتون در حمل و نقل معمولی پایدار است. از بوتانون در تولید مواد شیمیایی دیگر و همچنین تولید موم از نفت استفاده می کنند. بوتانون خواصی مشابه استون داشته و در دمای بالاتر از آن به جوش می آید. ولی سرعت تبخیر Butanone در مقایسه با استون، کم است.

اگر بخواهیم اهیمت تجاری بوتانون را بیان کنیم، بعد از استون دومین ترکیب مهم بوده و به عنوان حلال در رنگ ها و چسب ها به کار برده می شود. این ماده می تواند در صنعت پلیمر به جهت داشتن ویسکوزیته کم، غلظت جامدات بالا و بالا بودن میزان تحمل رقیق کننده ها، استفاده شود.

تولید بوتانون

با اکسید کردن 2- بوتانول، بوتانون به دست می آید. به عبارت دیگر وقتی 2- بوتانول با کمک کاتالیزورهایی چون مس، روی و یا برنز، دهیدروژن زدایی می شود، Butanone تولید می شود. از این روش تولید، برای تهیه ی 700 کیلوگرم از این کتون در سال استفاده می شود. روش های دیگری برای تهیه این ترکیب وجود دارد که هنوز به طور عملی به کار گرفته نشده است. از جمله این روش ها، اکسیداسیون Wacker 2-butene و اکسیداسیون ایزوبوتیل بنزن است که برای تولید صنعتی استون نیز به کار برده می شود.

با تغییر در فرایند کومن می توان فنول و مخلوطی از استون و بوتانون را تولید کرد. زیرا در این فرایند کومن، فقط فنول و استون تولید می شود.

کاربرد بوتانون

عمده ترین کاربرد Butanone یا همان متیل اتیل کتون، به عنوان حلال در فرایندهای مرتبط با رزین، صمغ، نیتروسلولز، پوشش های استات سلولز و فیلم های وینیل است. بر این اساس این ماده در ساخت موادی چون پلاستیک، لاک، پاک کننده های رنگ، چسب ها، منسوجات و تولید موم پارافین است.

مقایسه حلالین بوتانون با استون نشان می دهد که این ماده بر خلاف استون، با آب تولید آزئوتروپ می کند که آن را مناسب تقطیر آزئوتروپیک رطوبت در برخی استفاده های خاص کرده است.

از کاربردهای بوتانون به عنوان سیمان مدل است، زیرا پلی استایرن و بسیاری از پلاستیک های دیگر را در خود حل می کند. از سیمان مدل برای متصل کردن قطعات کیت های مدل مقیاس استفاده می شود. در این کاربرد، بوتانون به عنوان عامل جوشکاری به کار برده می شود.

برای انجام برخی از واکنش های پلیمریزاسیون مانند وصل کردن رزین های پلی استر غیراشباع به صورت عرضی، از کاتالیزور متیل اتیل کتون پراکسید استفاده می شود. ماده اولیه برای ساخت این کاتالیزور بوتانون است.

از کاربردهای دیگر متیل اتیل کتون، به عنوان پاک کننده قطعات الکترونیکی، نابود کردن اسپورهای باکتریایی در ابزارهای جراحی، تولید و ساخت نوارهای مغناطیسی برای ذخیره کردن داده ها، تولید رنگ، به عنوان طعم دهنده مصنوعی، تولید پارچه و موم، به عنوان ماده ی استخراج کننده برای چربی ها، روغن ها، موم ها و رزین ها و به عنوان پیش ماده تولید مواد مخدر را می توان نام برد.

بررسی خطرناک بودن بوتانون

Butanone می تواند با مواد اکسید کننده واکنش داده و تولید آتش کند. به جهت خاصیت انفجاری بوتانون، در اثر شعله یا جرقه کوچک، سریع شعله ور می شود. برای خاموش کردن آتش سوزی های بوتانون از دی اکسید کربن، عوامل خشک و یا فوم مقاوم در برابر الکل استفاده می شود.

اگر میزان غلظتی از بوتانون که قابل آتش سوزی باشد در هوا منتشر شود، می تواند بخارات آن برای انسان غیرقابل تحمل باشد. در دود تنباکو، بوتانون وجود داشته و به عنوان ماده ای تحریک کننده می تواند چشم و بینی انسان را تحریک کند. در حیوانات در صورتی بوتانون ایجاد خطر برای سلامتی می کند که مقدار بالایی باشد.

در ایالات متحده بوتانون را به عنوان یک آلاینده هوا معرفی کردند، زیرا به دلیل فرار بودن و این که یک ترکیب آلی است، در تشکیل ازون تروپوسفریک موثر است. اما در سال 2005 میلادی، این ماده از لیست مواد آلاینده خطرناک هوا توسط آژانس حفاظت از محیط زیست حذف شد.

مکان نگهداری و کاربرد بوتانون

از Butanone باید در یک محیط تهویه مناسب استفاده شود. با بلعیدن و یا استشمام بخارات آن به راحتی جذب بدن شده و با نفوذ در پوست به اطراف اندام های اصلی پخش می شود. 

پیشگیری از اثرات مخرب ید رادیواکتیو با تجویز یدید پتاسیم

یدید پتاسیم به عنوان نمکی معدنی از شما در برابر ید رادیواکتیو محافظت می کند. این نمک که با فرمول مولکولی KI نمایش داده می شود به عنوان یک داروی موثر می تواند به پیشگیری از سرطان غده تیروئید کمک کند. زیرا غده تیروئید به عنوان حساس ترین بخش بدن به ید رادیواکتیو است که این حساسیت در کودکان بیشتر است. عملکردی که تجویز یدید پتاسیم دارد، اشباع کردن سلول های این غده از ید معمولی است که مانع جذب ید رادیواکتیو توسط این سلول ها می شود. به این ترتیب این نمک غیرآلی می تواند از غده تیروئید شما محافظت کند. نکته ای که باید توجه شود این است که این ماده از سایر قسمت های بدن در برابر ید رادیواکتیو محافظت نمی کند.

یکی از راه های تامین ید بدن، تغذیه از غذاهای دریایی مانند انواع ماهی ها، خیار دریایی، میگو و همچنین لبنیاتی چون شیر، پنیر و ماست است. یکی دیگر از راه های تامین این ماده، افزودن آن به نمک خوراکی است.

همچنین یدید پتاسیم می تواند به صورت دارو که به شکل های قرص و یا محلول در بازار وجود دارد، مصرف شود. مصرف این داروها در سال 2001 میلادی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا، مجاز اعلام شد.

یدید پتاسیم چیست؟

یدید پتاسیم یک نمک متالوآلید است که پیوند یونی بین یون های پتاسیم مثبت و یدید منفی آن برقرار است. یدید پتاسیم در حالت پودری و کریستالی به رنگ سفید بوده و در 681 درجه سانتی گراد ذوب می شود. این ماده در برابر نور خورشید بسیار حساس بوده و با اکسید شدن دچار تغییر رنگ می شود. برای سنتز یدید پتاسیم، ید را با هیدروکسید پتاسیم ترکیب می کنند. محلولی که در نتیجه ی این واکنش به دست می آید، دارای غلظت بالایی است. با اضافه کردن پودر زغال، می توان این غلظت را کم کرده و بعد از تبخیر شدن، یدید پتاسیم مناسب حاصل شود.

یدید پتاسیم چگونه کار می کند؟

در مناطقی که تشعشعات رادیواکتیوی وجود دارد، بهتر است از این اشعه دور ماند. ولی برای در امان ماندن از آسیب های این تشعشعات، علاوه بر ترک کردن محل می توان از یدید پتاسیم استفاده کرد. با دریافت یدید پتاسیم در زمان مناسب، سلول های غده تیروئید از ید معمولی اشباع می شود. در نتیجه این کمک بزرگی است تا از جذب ید رادیواکتیو استنشاقی و بلعیده شده توسط غده تیروئید جلوگیری شود. با این حساب این سلول ها نمی توانند تا 24 ساعت، هیچ ید رادیواکتیوی را جذب کنند و ید اضافی از طریق ادرار از بدن دفع می شود. بدین ترتیب غده تیروئید از سرطان در امان می ماند. باید توجه داشت که یدید پتاسیم از بدن در برابر اشعه های دیگر به جز ید رادیواکتیو محافظت نمی کند.

زمان مصرف یدید پتاسیم

زمان مصرف یدید پتاسیم در مواقع اضطراری هسته ای توسط مقامات بهداشت عمومی اعلام می شود. برای این که از تاثیرات مثبت یدید پتاسیم برای جلوگیری از آسیب های ید رادیواکتیو بهره مند شوید، باید زمان مصرف این دارو در زمان مناسب و 24 ساعت قبل از قرار گرفتن در برابر این تشعشعات باشد. نهایت تا دو ساعت بعد از قرارگیری در برابر این اشعه ها این قرص اثر می کند.

با توجه به این که بیشتر کودکان به این اشعه حساس هستند و افراد  بالای 40 سال خطر ابتلا به سرطان تیروئید کمتری دارند، میزان دوز مصرفی یدید پتاسیم در آن ها کمتر است. پس این افراد حتی ممکن است که به این دارو نیاز نداشته باشند ولی کودکان به مقدار داروی بیشتری نیاز داشته باشند.

مقدار یدید پتاسیم مصرفی در دوره های سنی مختلف برای قرار گرفتن در برابر تابش

این مقدار برای نوزادان یک ماهه و کمتر، 16 میلی گرم، برای کودکان یک ماهه تا 3 سال، 32 میلی گرم، برای کودکان بالای سه سال تا 12 سال، 65 میلی گرم، برای نوجوانان 12 سال تا 18 سال، 65 میلی گرم، بزرگسالان بالای 18 سال، 130 میلی گرم و برای زنان باردار و یا شیرده، میزان مصرف یدید پتاسیم، 1330 میلی گرم است. با مصرف یدید پتاسیم بیشتر از حد مجاز، مشکل ایجاد شده و حتی به مرگ افراد منجر می شود.

عوارض جانبی یدید پتاسیم

قبل از مصرف هر دارویی باید با پزشک مشورت شود. برای مصرف یدید پتاسیم با این که عوارض جانبی خاصی ندارد، ولی بهتر است با پزشک خود مشورتی داشته باشد.

از جمله عوارضی که احتمال پیش آمدن آن ها وجود دارد، واکنش های آلرژیک خفیف، بثورات پوستی، ناراحتی معده، احساس سوزش در دهان و گلو، دندان درد و درد لثه ها و غدد بزاقی متورم است.   

جرم مولکولی پتاسیم یدید

پتاسیم یدید ترکیبی شیمیایی و معدنی با فرمول مولکولی KI است که از دو یون پتاسیم مثبت و یدید منفی با پیوند یونی تشکیل شده است. این ترکیب به نام های دیگر پتاسیم یداید، یدور پتاسیم و کالیم پتاسیم نیز شناخته می شود. ظاهر این ترکیب به صورت پودری و سفید رنگ بوده که طعم تلخ و نمکی دارد. اجزای تشکیل دهنده آن ساختار بلوری مکعبی دارد. جرم مولکولی پتاسیم یدید 166,0028 گرم در مول بوده و چگالی برابر با 3,12 گرم برسانتی متر مکعب دارد. نقطه جوش پتاسیم یدید 1330 درجه سانتی گراد و نقطه ذوب آن 681 درجه سانتی گراد است. بازار خرید و فروش پتاسیم یدید به جهت کاربرد آن در تهیه خمیر نان، داروسازی و ... می تواند قابل اهیمت باشد.

خواص پتاسیم یدید

پتاسیم یدید به عنوان یک هالید فلزی، از خواصی چون محافظت کنندگی تیروئید و خلط آوری برخوردار است. این ماده بدون بو بوده و می تواند با آب مخلوط شود. یون پتاسیم موجود در این یدید فلزی، یک ضد زنگ بوده و به عنوان پاک کننده رادیکال های هیدروکسیل عمل می کند.

یکی از خواص پتاسیم یدید، رسانا بودن آن است، زیرا یون های این نمک دارای بار الکتریکی بوده و می توانند در محلول ها حرکت کنند. وجود یون متحرک در یک محلول، توانایی عبور جریان برق را به آن می دهد. در نتیجه محلول پتاسیم یدید یک الکتریسیته است.

همچنین از حلالیت این نمک می توان گفت که قابل انحلال در استون، اتانول، متانول، گلیسرول، آب و هیدروکسید سدیم است. در شیمی آلی پتاسیم یدید را به عنوان منبع غنی از ید در ترکیبات استفاده می کنند. وجود ید برای سلامتی انسان و دام ها ثابت شده است. پتاسیم یدید نمک ید پایدار است و نمک ید رادیواکتیو نبوده و به غده تیروئید کمک می کند تا ید رادیواکتیو را جذب نکند. حساس ترین بخش بدن در برابر ید رادیواکتیو، غده تیروئید است.

خرید و فروش پتاسیم یدید

در بازار خرید و فروش پتاسیم یدید، بسته های یک تا 25 کیلوگرمی از این ترکیب وجود دارد. به جهت کیفیت متفاوت این ترکیب در برندهای مختلف، قیمت آن ها با هم تفاوت دارد. از مهمترین نکات در هنگام خرید این محصول، توجه به کیفیت و مدت زمان ماندگاری آن و همچنین برند معتبر فروش یدید پتاسیم است. این نمک معدنی می تواند به صورت حضوری و یا اینترنتی عرضه شود. با مراجعه به سایت های معتبر، بدون واسطه محصول را خریداری کرد.

تولید یدید پتاسیم

مهمترین روش صنعتی که برای تولید یدید پتاسیم به کار برده می شود، استفاده از ترکیب ید با هیدروکسید پتاسیم است. در این روش محلول اشباع شده ای از یدید پتاسیم یا SSKI به دست می آید. میزان غلظت محلول یدید پتاسیم در آب تحت تاثیر دما قرار دارد. محلول SSKI حاوی یک گرم یدید پتاسیم در یک میلی لیتر از محلول است.

کاربرد یدید پتاسیم

در جراحی که برای برداشتن غده تیروئید صورت می گیرد از یدید پتاسیم استفاده می شود تا این غده را برای این جراحی آماده کنند. این نمک در کنار داروهای ضد تیروئید برای این منظور استفاده می شود. برای درمان تیروئید پرکار و حفاظت از این غده در تماس با اشعه نیز، یدید پتاسیم کاربرد دارد. در واقع می توان گفت، این کاربرد متداول ترین استفاده ای است که از این نمک می شود.

از خواص دارویی دیگر یدید پتاسیم می توان به خلط آور بودن آن اشاره داشت. مخاط با کمک این نمک از بین رفته و تنفس فرد بیمار به راحتی انجام می شود. از تاثیرات دیگری که یدید پتاسیم در غده تیروئید دارد، کمک به کاهش اندازه آن بوده و تعداد هورمون های تیروئید را کم می کند.

کاربرد یدید پتاسیم در صنعت

خرید و فروش پتاسیم یدید جهت کاربرد آن در صنعت نیز صورت می گیرد. فیلتر کردن کلریدها، برمیدها، فلورایدها و جیوه از داخل سلول ها و بافت ها از جمله کاربرد یدید پتاسیم در صنعت است. در فیلمبرداری این نمک با نیترات نقره ترکیب شده و تشکیل یدید نقره می دهد.

صایون سازی، رنگرزی و تولید روغن های روانکار نیز نمونه هایی از کاربرد این نمک در صنعت است. در تهیه تیتراسوین های یدومتری در آزمایشگاه ها، یدید پتاسیم نقش دارد.

عوارض یدید پتاسیم

اگر یدید پتاسیم بلعیده شود باعث مسمومیت شدید می شود. در صورت تماس این ماده با پوست، سوزش در پوست ایجاد شده و احتمال خوردگی وجود دارد. سوزش چشم ها، واکنش های آلرژیک مانند بثورات پوستی، تورم در بخش های مختلف بدن مانند لب ها، زبان و گردن، تنفس سخت و تب همراه با درد مفاصل از جمله عوارضی است که یدید پتاسیم می تواند ایجاد کند.  

قیمت جهانی جوش شیرین

بازار جهانی جوش شیرین و پیش بینی آن برای سال های بعد توسط برخی از شرکت ها بررسی شده است. جوش شیرین به عنوان یک ترکیب با خاصیت قلیایی، با نام های سدیم بی کربنات، سدیم هیدروژن کربنات و بکینگ سودا نیز شناخته می شود. این ترکیب نسبتا قلیایی، از یون های سدیم مثبت و بی کربنات منفی تشکیل شده است. رنگ آن سفید و حالت فیزیکی آن جامد پودری است.

خرید و فروش جوش شیرین خوراکی در سال های اخیر پیشرفت زیادی داشته و در حال حاضر بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. سهم بازار از فروش جوش شیرین در سال 2018، 45 درصد بوده است، ولی پیش بینی می شود این سهم در طی سال های بعد، رشد پیشرفتی متوسطی را طی کند. استفاده از این ترکیب در صنعت خوراک دام به میزان زیادی پیشرفت کرده است.

رشد بازار

جوش شیرین دارای کاربردهای زیادی بوده و به راحتی قابل دسترس است. همچنین این ترکیب با قیمت ارزان تری تولید و عرضه شده و روی محیط زیست نیز اثرات نامطلوب زیادی ندارد. همه این عوامل سبب شده است تا از جوش شیرین به وفور استفاده شده و کاربرد آن رو به پیشرفت باشد. به طوری که پیش بینی می شود تا سال 2024 به مقدار 4 درصد رشد داشته باشد. رشد جوش شیرین می تواند در نتیجه ی رشد صنایع غذایی، نساجی و پلیمر اتفاق بیفتد.

مناطقی که به مقدار زیاد، جوش شیرین مصرف می کنند

در میان مناطق مختلف جهان، قسمت های آسیا اقیانوسیه تسلط زیای بر بازار جوش شیرین دارند. زیرا در این مناطق، استفاده از سیمان، شیشه و پلاستیک زیاد است و بی کربنات سدیم به عنوان مهمترین ماده اصلی سازنده این مواد است. در آمریکای شمالی نیز استفاده از بی کربنات سدیم به طور چشمگیری رو به افزایش است. زیرا در این مناطق، پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی به عنوان یک عامل تقویت کننده در تجارت محصولات است. قسمت عمده ای از بازار خرید و فروش جوش شیرین متعلق به مناطقی چون آمریکای لاتین، اروپا، آفریقا و خاور میانه است.

جوش شیرین در ایران

500 سال پیش تولید جوش شیرین در ایران آغاز شده که برای اولین بار توسط پتروشیمی شیراز صورت گرفته است. اما وقتی در سال 1395، تولید این ترکیب در ایران متوقف شد، مقدار زیادی از جوش شیرین از کشورهایی چون چین، روسیه و ترکیه وارد ایران شد. به علت بالا رفتن زیاد قیمت ارز و همچنین تولید کارخانه های خصوصی تولید جوش شیرین در شیراز و مشهد،مشتریان ایرانی وادار شدند تا از محصول ایرانی جوش شیرین استفاده کنند.

کارخانه هایی که امروزه به تولید این ترکیب می پردازند، کارخانه پارس در شیراز، پتروطرح، فجر پارسیان مشهد، معین در مشهد کاوه سودا در مراغه است.

جوش شیرین و موارد مصرف آن

جوش شیرین با فرمول مولکولی NaHCO3، نوعی نمک به صورت پودری است. رفتاری که جوش شیرین در آب دارد، آمفوتری بوده و خواص اسیدی و بازی از خود نشان می دهدو این ماده می تواند در آب، استون و متانول به خوبی حل شود. چون جوش شیرین ماده ای غیر قابل آتش زا و بی ضرر است، در تولید محصولات غذایی به کار برده می شود. این ماده در نتیجه ی ترکیب با یک اسید در برابر گرما، نمک و اسید کربنیک تولید می کند. با دی اکسید کربنی که در نهایت حاصل می شود، خمیر کیک و شیرینی عمل آمده و محصول پخته شده به صورت پف کرده است.

برخی از مواقع از جوش شیرین در پخت سبزیجات سبز استفاده می شود تا رنگ آن ها حفظ شود. بکینگ پودر را با استفاده از بی کربنات سدیم به دست می آورند. این ترکیب را در خمیردندان ها و دهانشویه ها به کار می برند تا آن ها با از بین بردن پلاک دندان ها به سفید شدن و همچنین از بین بردن باکتری ها و ویروس های دهان کمک کنند. در نتیجه با تمیز شدن دهان و لثه، از عفونت دهانی جلوگیری می شود.

حتی عامل زنگ زدگی در سطوح آهنی و فولادی را می توان با استفاده از جوش شیرین پاک کرد. در ترکیب مواد شوینده، بی کربنات سدیم استفاده می شود تا سختی آب گرفته شده و لکه های روی لباس ها با کمک این مواد به خوبی پاک شود. بی کربنات ماده اصلی در تهیه ی پلاستیک ها، پارچه های ابریشمی و پشمی بوده و در صنعت رنگرزی پارچه نیز به کار برده می شود. 

تصفیه آب به روش ریورس اسمز

یکی از روش های تصفیه آب برای جدا کردن ناخالصی های موجود در آن، روش ریورس اسمز و یا همان اسمز معکوس است. عاملی که در این روش به فرایند تصفیه کمک می کند، وارد کردن فشار مکانیکی است. در دستگاه تصفیه water به روش ریورس اسمز، با کمک پمپی آب را داخل محفظه ای وارد می کنند که مجهز به غشای نیمه تروا است. خاصیت این غشا به گونه ای است که فقط آب خالص توانایی عبور از آن را دارد. در یک سمت غشای نیمه تراوا، آب ناخالص و در طرف دیگر آب خالص شده وجود دارد.

در فرایند اسمز، آب بدون نیاز به انرژی می تواند جریان پیدا کند. اما در فرایند اسمز معکوس، باید فشاری به آب های شور وارد شود. از غشای نیمه تراوای این دستگاه نیز نمک های محلول، مواد آلی و باکتری ها نمی توانند عبور کنند. فشاری که برای انجام این فرایند لازم است باید بیشتر از فشار اسمزی حاصل از اختلاف غلظت محلول ها در قسمت محلول غلیظ باشد.

پیش تصفیه دستگاه ریورس اسمز

اما برای این که عمر فیلتر دستگاه تصفیه water اسمز معکوس بالا رفته و استفاده بهینه از ممبران شود، آب را قبل از ورود به دستگاه تصفیه، آماده سازی می کنند. تصفیه مقدماتی مراحلی دارد که باعث جداسازی بسیاری از ذرات می شود.

ذرات معلق و کلوئیدی در دستگاه تصفیه، باعث گرفتگی ممبران می شود. به همین دلیل آن ها را با کمک فیلتر شنی و فیلتر میکرونی که اندازه منافذ آن 5 میکرون باشد، از آب جدا می کنند.

میکروارگانیسم ها و در مواقعی ترشح آنزیم های آن ها می تواند باعث گرفتگی و تخریب ممبران شود. به همین جهت با ضد عفونی کردن آب قبل از ورود به دستگاه تصفیه، از تخریبات ناشی از آن ها جلوگیری می شود. برای این منظور از کلرین استفاده می شود. اما قبل از ورود آب به دستگاه، کلر آن را با تزریق متابی سولفیت حذف می کنند.

بسترهای کربن نیز برای کم کردن میزان بار آلی و جدا کردن مقدار کلر باقی مانده در آب، قبل از ورود به دستگاه تصفیه به کار برده می شود.

عوامل رسوب دهنده ای چون هیدروکسیدهای آهن، منگنز و سیلیس می تواند باعث اختلالاتی در فرایند نمک زدایی شده و کارایی ممبران را کاهش دهند. برای کنترل این عوامل از ترکیب هگزامتافسفات استفاده می شود.

مدت زمان ماندگاری و عمر غشار نیمه تراوا با تنظیم نمودن میزان PH، بالا می رود.

چگونگی تصفیه در روش ریورس اسمز

در دستگاه تصفیه water به روش اسمز معکوس صنعتی، پیش فیلتر چند رسانه ای، سختی گیر یا سیستم دوزینگ ضد انعقاد، سیستم دوزینگ کلزدایی، واحد اسمز معکوس که غشار نیمه تراوا دارد، استریلایزر UV یا کلرزنی بعد از تصفیه وجود دارد. فیلترهای چند رسانه ای برای منتقل کردن water ورودی و جدا کردن ذراتی است که اندازه 10 میکرونی دارند. تزریق آب در مرحله بعد با کمک ماده شیمیایی ضد انعقاد انجام می شود تا در عین حال که میزان سختی آن کنترل شود، به غشاهای دستگاه صدمه ای وارد نشود. در این موارد پیش تصفیه، کلر، بو، رنگ، آهن، گوگرد و سختی آب حذف می شود.

بعد از این مرحله، آب وارد واحد اسمز معکوس می شود. در این واحد، پمپی با فشار بالا وجود دارد که فشاری بسیار زیاد را به محلول متمرکز وارد می کند. در این فرایند است که مواد معدنی، نمک های باقی مانده و ناخالصی هایی که در مرحله پیش تصفیه جدا نشدند، جداسازی می شوند. از یک انتهای غشا که کم فشار است، آب خالص و از انتهای دیگر، ناخالصی های جدا شده خارج می شوند. در آخرین مرحله، باکتری ها و میکروب های باقی مانده با کمک یک استریلایزر UV، از بین می رود.

کاربرد دستگاه تصفیه آب به روش اسمز معکوس

فاضلاب هایی که از صنایع فلزکاری و آبکاری تولید می شود با کمک این روش تصفیه می شود. در صنعت چاپ و ساخت مواد نیمه رسانا نیز از این روش استفاده می شود.

در صنعت ساخت خودرو، آبی که برای تمیزکاری و نقاشی به کار برده می شود با کمک این روش، تصفیه می شود. برای حذف نمک ها و فلزات سنگین قبل از این تخلیه شوند، در آب های زیرزمینی و محل دفن زباله ها از روش اسمز معکوس به کار گرفته می شود.

روش تصفیه اسمز معکوس در تولید مواد غذایی و نوشیدنی ها، بویلرها و پیش تصفیه در برج های خنک کننده، تولید دارو به صورت ارگانیک و در سیستم های تصفیه آب با درجه خلوص بالا، به کار می رود.