منابع بسیاری به بررسی تاثیر جوهر نمک روی رنگ ماشین ها پرداخته و بیان کردند که این ماده لکه هایی را روی سطوح مختلف می تواند از بین ببرد. اما قبل از این به تاثیر این ماده روی رنگ ماشین بپردازیم، باید بدانیم جوهر نمک چیست و کاربردهای آن کدامند؟
جوهر نمک چیست؟
جوهر نمک نوعی اسید قوی است که برای پاک کردن بسیاری از سطوح به کار برده می شود. به عنوان مثال در تمیز کردن سطوح توالت، زنگ زدگی فلزات و همچنین ضدعفونی کردن، این ماده کاربرد دارد. نام علمی جوهر نمک، اسید هیدروکلریک است که قدرت اسیدی بسیار بالایی دارد. به علت همین از نوع رقیق شده آن در خانه ها برای تمیزکاری استفاده می شود. به طوری که غلظت های عرضه شده از اسید هیدروکلریک در بازار، 30 درصد هستند. اسید معده نیز اسید هیدروکلریک است.
اسید هیدروکلریک در صنعت کاربرد زیادی داشته و یکی از مواد اولیه مهم برای تولید فوم های پلی اورتان و کلسیم کلرید محسوب می شود. این اسید اگر با یک قلیا وارد واکنش شیمیایی شود، خنثی شده و تولید نمک می کنند.
تاثیر جوهر نمک روی رنگ بدنه ماشین
یکی از کاربردهای جوهر نمک برای از بین بردن لکه هاست. به همین جهت قابل استفاده در پاکسازی در خانه ها و صنعت است. اما موضوعی که در استفاده از این ماده به عنوان پاک کننده باید توجه کرد، تاثیر آن بر رنگ ماشین است. به طوری که اگر غلظت جوهر نمکی که برای تمیز کردن ماشین ها استفاده می شود بالا بوده و همچنین به مدت طولانی روی بدنه اتومبیل باقی بماند، می تواند رنگ بدنه را خراب کرده و باعث از بین رفتن رنگ آن شود.
وقتی در بدنه اتومبیل شما لکه هایی وجود دارد که با کمک هیچ شوینده ای تمیز نشده است، می توانید از جوهر نمک برای پاک کردن آن استفاده کنید. ولی اگر این ماده به مدت درازی روی بدنه ماشین باقی بماند، رنگ آن را از بین می برد. به همین جهت برای تمیز کردن لکه های روی ماشین ها، در صورت استفاده از جوهر نمک، این ماده را در تماس با لکه به مدت کوتاه قرار داده و با دستمال پاک کنید. این کار را چند بار انجام دهید. اگر لکه ماشین پاک نشد می توان از جوهر نمک هایی با غلظت های بالا استفاده کنید ولی مواظب باشید که رنگ ماشین شما را از بین نبرد.
کاربردهای جوهر نمک
کاربرد در خانه ها
در منازل از جوهر نمک برای تمیز کردن سطوح استفاده می شود. زیرا قابلیت خوردگی خوبی دارد و بدون این که به کاشی ها و سرامیک ها آسیبی وارد کند، باعث تمیز شدن آن ها می شود. اما همان طور که گفته شد، به جهت قوی بودن قدرت اسیدی این ماده و آسیب بخارات آن به دستگاه تنفسی، باید از نوع رقیق شده آن استفاده شود. همچنین نباید از این ماده در محیط های بسته استفاده کنید. همچنین از نکاتی که در استفاده از جوهر نمک باید رعایت کرد، عدم مخلوط آن با مواد تمیز کننده دیگر به خصوص وایتکس است. زیرا این ماده با وایتکس تولید گاز سمی کلر می کند.
کاربرد جوهر نمک در صنعت
اسید شویی با جوهر نمک
از جوهر نمک برای از بین بردن زنگ آهن استفاده می کنند. زیرا اسید هیدروکلریک می تواند اکسیدهای فلزی که روی سطوح فلزی قرار گرفتند را حذف کند. با این اسید می توان ناخالصی های فولاهای ضد زنگ و آلیاژها را نیز از بین برد. علاوه بر اسید هیدروکلریک، اسید سولفوریک نیز برای اسید شویی به کار برده می شود. ولی کاربرد جوهر نمک در مقایسه با اسید سولفوریک ارجحیت دارد. زیرا در مدت زمان کمتری اسید شویی را انجام می دهد، دردماهای پایین نیز کارایی داشته و با کیفیت بهتری سطح فلزات را پاک می کند.
کاربرد در بنایی و رنگرزی
یکی از خواصی که باعث می شود تا در رنگرزی مواد به یکدیگر نچسبیده و رنگ و بتونه ی مناسبی روی سطح ظاهر نشود، قلیایی بودن سطوح است. به همین دلیل جوهر نمک یکی از گزینه های مناسب برای خنثی کردن آن هاست. بدین ترتیب پوشش مناسبی ایجاد شده و پیوند بین سطح و پوشش برقرار می شود.
صنایع غذایی
اسید هیدروکلریک در اسید کردن مواد غذایی مانند سس ها، کنسروها و همچنین آبمیوه ها به کار برده می شود. این ماده می تواند عطر و طعم خوبی به این مواد داده و فاسد شدن آن ها را کاهش می دهد. از این اسید در نوشیدنی ها و شیرینی ها نیز استفاده می شود.
در تولید مواد معدنی مانند کلسیم کلرید، آهن کلرید، روی کلرید و تولید مواد آلی مانند وینیل کلرید، بیس فنول A نیز این ماده کاربرد دارد.
یکی از ترکیبات پرکاربرد و موثر در صنایع غذایی، بی کربنات سدیم یا همان جوش شیرین است. با توجه به این که جوش شیرین را برای مصارف غذایی استفاده می کنند، با کیفیت و اصل بودن در هنگام خرید این ماده بسیار مهم است. برای این که قیمت جوش شیرین با کیفیت برای ما صرفه اقتصادی داشته باشد، بهتر است از مراکز خرید معتبر این کار انجام شود. در این صورت می توان جوش شیرینی تهیه کرد که هم درصد خلوص خوبی دارد و مصرف غذایی آن نیز با اطمینان خاطر انجام می شود. برای آگاهی از قیمت جوش شیرین و چگونگی فروش آن می توانید با مراکز پخش این ماده تماس داشته باشید. عرضه این ترکیب توسط شرکت های مختلف به صورت حضوری و اینترنتی انجام می شود.
جوش شیرین چیست؟
جوش شیرین ترکیبی با شکل ظاهری سفید رنگ و به صورت پودری است. جوش شیرین با فرمول مولکولی NaHCO3، 71,99 درصد یون بی کربنات و 27,9 درصد یون سدیم دارد.
این ماده وقتی در صنایع غذایی با مواد اسیدی مانند سرکه و یا ماست ترکیب می شود، به جهت داشتن خاصیت قلیایی ضعیف، در دمای بالا، نمک و گاز دی اکسید کربن تولید می کند. به جهت داشتن چنین خاصیتی از جوش شیرین در تهیه خمیر کیک و نان استفاده می کنند که به افزایش حجم و همچنین نرم کردن این مواد کمک می کند. یکی از نکاتی که در این کاربرد باید توجه کرد، کند بودن سرعت تجزیه بی کربنات سدیم در عدم وجود رطوبت است. به همین دلیل است که ظروف نگهداری جوش شیرین باید به گونه ای باشد که رطوبت به داخل آن نفوذ نکند.
از تجزیه بی کربنات سدیم، کربنات سدیم نیز تولید می شود. وقتی دما تا 100 درجه سانتی گراد بالا رود، تجزیه به طور کامل انجام شده و همه جوش شیرین تجزیه می شود. سدیم کربنات تولید شده از این تجزیه نیز در اثر حرارت می تواند به دی اکسید کربن و سدیم اکسید شکسته شود. اما کربنات سدیم نسبت به بی کربنات سدیم در مقابل حرارت مقاومت بیشتری دارد.
نوع برند شرکتی که به تولید و عرضه می پردازد، در تعیین قیمت جوش شیرین بسیار مهم است. زیرا با توجه به نوع مواد اولیه ای که این شرکت ها استفاده می کنند، محصولات متنوع با کیفیت های متفاوتی از آن ها وارد بازار می شود. هر چه میزان خلوص و کیفیت محصول تولیدی بیشتر باشد، قیمت جوش شیرین نیز بالاتر خواهد بود. قیمت ارز نیز می تواند از عوامل دیگر تاثیرگذار در تعیین قیمت جوش شیرین باشد. به طوری که در سال ها به خصوص در ماه های اخیر شاهد روند افزایشی قیمت این محصول هستیم.
برخی از خواص کاربردی جوش شیرین
سفید کردن دندان ها
یکی از کاربردهای جوش شیرین به عنوان دهانشویه است، زیرا این ماده خاصیت آنتی باکتریال و ضد میکروبی داشته و برای بهداشت دهان و دندان مفید است.
این ماده همچنین می تواند نقش مهمی در سفید کردن دندان ها و از بین بردن پلاک های ایجاد شده داشته باشد. بسیاری از خمیر دندان ها حاوی بی کربنات سدیم بوده و با خاصیت سایشی خود، درتمیز کردن دندان ها بسیار مفید واقع می شود. برای این منظور می توانید هفته ای یک تا دو بار با استفاده از این ماده مسواک بزنید.
زیبایی پوست و مو
از کاربردهای دیگر جوش شیرین در زیبایی پوست و مو است. جوش شیرین با برداشت لایه های مرده پوست، در نقش یک لایه بردار بوده و با داشتن خاصیت قلیایی به نرم شدن پوست کمک می کند. با کمک خمیری که از ترکیب این ماده با آب به دست می آید، باکتری های موجود در پوست از بین می رود. برای کمک به زیبایی پوست، جوش شیرین برای از بین بردن جوش های سرسیاه نیز به کار برده می شود. زیرا این ترکیب با داشتن گرانول ها خوی، به حذف این جوش ها کمک می کند.
جوش شیرین می تواند کثیفی موهای شما را حتی به صورت خشک از بین ببرد. برای این منظور یا از خمیر به دست آمده از جوش شیرین و آب استفاده کنید و یا به صورت خشک، آن را روی مو مالیده و با برس شانه بزنید.
درمان سوزش سردل
استرس و عادات بد غذایی از عوامل ایجاد کننده ناراحتی در معده و سوزش آن هستند. جوش شیرین به عنوان یک آنتی اسید طبیعی می تواند به خنثی کردن سیستم گوارشی کمک کرده و میزان PH بدن را متعادل کند. گاز و نفخ معده با کمک ترکیب نصف قاشق چایخوری جوش شیرین و نصف لیوان آب، برطرف می شود. این مخلوط را 3 تا 4 بار در روز استفاده کنید.