شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

معرفی تجهیزات آموزشی رایج در آزمایشگاه ها

در همه آزمایشگاه های شیمی، فیزیک، زیست شناسی و ...، باید ابزار و تجهیزاتی باشد تا آزمایشات و تحقیقات، قابل انجام باشد. به عبارتی بدون وجود این ابزار، هیچ آزمایش و واکنشی نمی تواند مورد آزمون قرار گیرد. اما باید دقت کرد که در هنگام کار در هر آزمایشگاهی، رعایت نکات ایمنی و استفاده از تجهیزات ایمنی، از مهمترین مسایل است. عینک آزمایشگاهی، انواع ماسک های ساده و فیلتردار، روپوش آزمایشگاهی و دستکش از جمله این وسایل هستند.

در این جا به معرفی برخی از تجهیزات آموزشی می پردازیم.

بشر

اولین و ساده ترین وسیله ای که در هر آزمایشگاهی وجود داشته و به شکل استوانه ای با کف صاف است، بشر است. این وسیله ی شیشه ای یا پلاستیکی برای هم زدن، مخلوط کردن مایعات و همچنین گرم کردن محلول ها مورد استفاده قرار می گیرد.

شیشه ساعت

شیشه ساعت وسیله ای شیشه ای مشابه با عدسی محدب است به دلیل مشابهت با شیشه جلوی ساعت های رومیزی، این نام را گرفته است. وزن کردن جامدات و همچنین خشک کردن آن ها در شیشه ساعت انجام می شود.

ارلن

ارلن وسیله ای شیشه ای و به شکل مثلثی با گردنی باریک است که برای انجام واکنش ها استفاده می شود. این دهانه باریک آن نیز برای عدم پرتاب شدن محتویات در هنگام انجام آزمایش است.

استوانه مدرج (مزور)

برای این که حجم دقیقی از مایعات اندازه گیری شود، مزور استفاده می شود. مزور از جنس شیشه و به شکل استوانه بوده و دقت پایین تری نسبت به پیپت و بورت دارد.

پیپت

وسیله ی آزمایشگاهی دیگر برای اندازه گیری مایعات، پیپت است که نسبت به مزور، دقیق تر است. دو نوع پیپت ساده و حباب دار وجود دارد. نوع حباب دار دارای اندازه مشخصی است که با خط نشانه بالای حباب این وسیله معین می شود.

پوآر

وسیله ای که در آزمایشگاه برای برداشتن مایعات توسط انواع پیپت ها به کار می رود، پوآر نام دارد. مایعات با این وسیله با دکمه A داخل پیپت کشیده شده و با دکمه B تخلیه می شود.

هاون چینی

یکی دیگر از تجهیزات آموزشی در مراکز آزمایشی، هاون چینی است که بدنی ضخیم دارد. این وسیله برای خرد و نرم کردن مواد جامد کاربرد دارد. با ساییدن می توان مواد جامد داخل هاون را نرم و خرد کرد.

انواع بالن ها

از تجهیزات آموزشی پرکاربرد، بالن ها هستند. نوع ساده این بالن ها برای انجام واکنش های مختلف و نگهداری محلول ها به کار برده می شود. بالن ها به صورت ته گرد و ته صاف هستند. نوعی از بالن به نام بالن حجم سنجی یا ژوژه است که برای ساخت محلول هایی با غلظت های مشخص و همچنین رقیق کردن محلول ها استفاده می شود. محلول در این بالن ها تا خط نشانه پر می شود به طوری که انتهای مقعر آن روی خط نشانه باشد.

قیف آزمایشگاهی

دو نوع قیف ساده و جداکننده در یک آزمایشگاه وجود دارد. قیف ساده به شکل مخروطی و از جنس شیشه بوده و برای انتقال محلول ها از ظروف به کار می رود. همچنین این قیف ها جهت جداسازی و صاف کردن محلول ها نیز به کار برده می شوند.

قیف جداکننده که دکانتور نیز خوانده می شود، برای جداسازی دو محلول آلی و آبی از هم، استفاده می شود. این دو محلول مخلوط شدنی نبوده بعد از این که داخل قیف ریخته می شود با باز کردن شیر انتهای آن، از هم جدا می شوند. جزئی که چگالی بالایی دارد پایین بوده و محلول با چگالی کم، جزء بالایی را تشکیل می دهد.

میکروسکوپ

از تجهیزات آموزشی بسیار مهم، میکروسکوپ است که برای نشان دادن نمونه با بزرگنمایی بالا به کار برده می شود. عدسی که در این وسیله به کار رفته، محدب یا همگرا است.

انکوباتور

وسیله ای که برای کشت نمونه های سلولی به کار می رود، انکوباتور است. در این وسیله، میزان دما، رطوبت، اکسیژن و ... تنظیم می شود. انکوباتور برای نگهداری محلول ها و انجام تست های مختلف نیز کاربرد دارد.

اتوکلاو

اتوکلاو وسیله ای برای استریل کردن مواد خشک، محیط کشت، ابزارهای آزمایشگاهی و ... است. در این وسیله، گرمای بخار آب است که اعمال مورد نظر را انجام می دهد.

هیتر آزمایشگاهی

برای گرما دادن یکنواخت مواد و مایعات آزمایشگاهی از هیتر آزمایشگاهی استفاده می شود. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد