شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

هاردنر سیلیکون چیست

سیلیکون قالب گیری به طور معمول همراه با جزء دومی به نام هاردنر است که به صورت مایع پراکسایدی است. هاردنر برای تبدیل سیلیکون ها به ماده ی پلیمری انعطاف پذیر نیاز است. سیلیکون ها در هنگام پخت در دمای محیط همراه با این ماده خواهند بود. مکانیزم پخت سیلیکون ها به صورت تراکمی و بی نیاز از هر نوع ماده ای است. اما وقتی در چنین شرایطی پخت سیلیکون ها صورت گیرد، فرایندی آهسته خواهد بود. به همین جهت برای این که سرعت پخت سیلیکون های قالب گیری بالا رود، باید از موادی مانند پراکسایدها (هاردنر سیلیکون) استفاده شود.

در آغاز واکنش و برای سرعت دادن به آن است که پراکساید استفاده می شود، در نتیجه وقتی فرایند پخت به اتمام رسید، پراکساید خارج می شود. علت وجود بوی پراکسایدها برای مدتی، در قطعات تولید شده، همین است. به همین جهت هاردنر سیلیکون را به عنوان کاتالیزور آن تعریف می کنند. نسبت ترکیب هاردنر سیلیکونی با این ماده، 2 تا 5 درصد بوده و عوامل موثر در سرعت واکنش، مقدار هاردنر و دمای هوا است.

هاردنر چیست؟

هاردنر از نظر لغوی به معنای سخت کننده بوده و به صورت جزئی همراه با ترکیبات ویژه ای چون سیلیکون ها و اپوکسی ها ارائه می شود. علت کاربرد این ماده، افزایش مقاومت و یا به عنوان یک ترمیم کننده است. همچنین هاردنر نقش کاتالیزور (سرعت دهنده) و یا شتاب دهنده را دارد.

یک نوع از هاردنر به صورت مایع و پودری بوده و برای سطوح مختلفی مانند کف انبارها و پارکینگ ها استفاده می شود. نقش هاردنر در این موارد، بالا بردن میزان مقاومت سطحی است. نوع دیگری از هاردنر، به عنوان واکنش زا و سخت کننده است. در محصولات دو جزئی رزینی مانند سیلیکون ها، اپوکسی ها، پلی یورتان و پلی یوراها، از این نوع هاردنر استفاده می شود.

خواص هاردنر سیلیکون

در ساختار سیلیکون ها، زنجیره ای از اتم های غیرآلی وجود دارد که گروه های آلی مختلفی به آن ها متصل است. به همین دلیل سیلیکون ها دارای ویژگی های منحصر به فردی بوده و در صنایع مختلفی چون الکترونیک، رنگ، غذا و ساخت و ساز به کار گرفته می شود. مانند ساختار دی اکسید سیلیسیم، در این پلیمرهای مصنوعی، ساختاری از سیلیکون – اکسیژن وجود دارد. اما برخلاف دی اکسید سیلیسیم، سیلیکون ها دارای گروه های آلی هستند که با اتم های سیلیسیم با پیوند C-Si متصل شده اند. علت مجاورت سیلیکون ها با عوامل خارجی، همان گروه های آلی است که در زنجیره سیلیکون وجود دارد.

از جمله خواص هاردنرهای سیلیکونی می توان به بی اثر بودن شیمیایی، مقاوم بودن در برابر آب، پایداری در دماهای بالا و پایین، اکسیداسیون و ... اشاره داشت. به همین دلیل از آن ها به طور عمده در گریس های روان کننده گرفته تا عایق های الکتریکی استفاده می کنند. با کمک هاردنر سیلیکون، این مواد قابلیت پلیمری شدن و رسیدن به شکل دلخواه را پیدا می کنند.

مزایای هاردنر سیلیکون

سیلیکون ها با خواص ویژه ی چسبندگی می توانند بهترین گزینه به صورت رهاساز قالبی باشند. رهاساز قالب در سیلیکون ها، روغن سیلیکون است. ولی گاهی اوقات ممکن است، اشکالاتی را در هنگام کاربرد مانند رنگ آمیزی، ایجاد کند. از خواص سیلیکون ها، مقاومت بالا در برابر شرایط جوی است به همین جهت موادری که از این ترکیبات ساخته می شوند، مدت زمان ماندگاری بالایی دارند.

به همان نسبتی که برای هاردنر نسبت به وزن سیلیکون گفته شد (2 تا 5 درصد)، فعال شدن آن ها در برابر رطوبت هوا صورت گرفته و پلیمری منعطف تولید می شود. کاربرد این نوع سیلیکون ها در تکثیر قطعات، ساخت پروتز، مجسمه سازی، نمای ساختمان، قطعه سازی و نمونه سازی تند است. چون انعطاف پذیری این ترکیب بالا و همیشگی است، کاربرد نمونه برداری با مدت زمان ماندگاری بالا و دقت زیاد، بسیار است. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد