منابع بسیاری به بررسی تاثیر جوهر نمک روی رنگ ماشین ها پرداخته و بیان کردند که این ماده لکه هایی را روی سطوح مختلف می تواند از بین ببرد. اما قبل از این به تاثیر این ماده روی رنگ ماشین بپردازیم، باید بدانیم جوهر نمک چیست و کاربردهای آن کدامند؟
جوهر نمک چیست؟
جوهر نمک نوعی اسید قوی است که برای پاک کردن بسیاری از سطوح به کار برده می شود. به عنوان مثال در تمیز کردن سطوح توالت، زنگ زدگی فلزات و همچنین ضدعفونی کردن، این ماده کاربرد دارد. نام علمی جوهر نمک، اسید هیدروکلریک است که قدرت اسیدی بسیار بالایی دارد. به علت همین از نوع رقیق شده آن در خانه ها برای تمیزکاری استفاده می شود. به طوری که غلظت های عرضه شده از اسید هیدروکلریک در بازار، 30 درصد هستند. اسید معده نیز اسید هیدروکلریک است.
اسید هیدروکلریک در صنعت کاربرد زیادی داشته و یکی از مواد اولیه مهم برای تولید فوم های پلی اورتان و کلسیم کلرید محسوب می شود. این اسید اگر با یک قلیا وارد واکنش شیمیایی شود، خنثی شده و تولید نمک می کنند.
تاثیر جوهر نمک روی رنگ بدنه ماشین
یکی از کاربردهای جوهر نمک برای از بین بردن لکه هاست. به همین جهت قابل استفاده در پاکسازی در خانه ها و صنعت است. اما موضوعی که در استفاده از این ماده به عنوان پاک کننده باید توجه کرد، تاثیر آن بر رنگ ماشین است. به طوری که اگر غلظت جوهر نمکی که برای تمیز کردن ماشین ها استفاده می شود بالا بوده و همچنین به مدت طولانی روی بدنه اتومبیل باقی بماند، می تواند رنگ بدنه را خراب کرده و باعث از بین رفتن رنگ آن شود.
وقتی در بدنه اتومبیل شما لکه هایی وجود دارد که با کمک هیچ شوینده ای تمیز نشده است، می توانید از جوهر نمک برای پاک کردن آن استفاده کنید. ولی اگر این ماده به مدت درازی روی بدنه ماشین باقی بماند، رنگ آن را از بین می برد. به همین جهت برای تمیز کردن لکه های روی ماشین ها، در صورت استفاده از جوهر نمک، این ماده را در تماس با لکه به مدت کوتاه قرار داده و با دستمال پاک کنید. این کار را چند بار انجام دهید. اگر لکه ماشین پاک نشد می توان از جوهر نمک هایی با غلظت های بالا استفاده کنید ولی مواظب باشید که رنگ ماشین شما را از بین نبرد.
کاربردهای جوهر نمک
کاربرد در خانه ها
در منازل از جوهر نمک برای تمیز کردن سطوح استفاده می شود. زیرا قابلیت خوردگی خوبی دارد و بدون این که به کاشی ها و سرامیک ها آسیبی وارد کند، باعث تمیز شدن آن ها می شود. اما همان طور که گفته شد، به جهت قوی بودن قدرت اسیدی این ماده و آسیب بخارات آن به دستگاه تنفسی، باید از نوع رقیق شده آن استفاده شود. همچنین نباید از این ماده در محیط های بسته استفاده کنید. همچنین از نکاتی که در استفاده از جوهر نمک باید رعایت کرد، عدم مخلوط آن با مواد تمیز کننده دیگر به خصوص وایتکس است. زیرا این ماده با وایتکس تولید گاز سمی کلر می کند.
کاربرد جوهر نمک در صنعت
اسید شویی با جوهر نمک
از جوهر نمک برای از بین بردن زنگ آهن استفاده می کنند. زیرا اسید هیدروکلریک می تواند اکسیدهای فلزی که روی سطوح فلزی قرار گرفتند را حذف کند. با این اسید می توان ناخالصی های فولاهای ضد زنگ و آلیاژها را نیز از بین برد. علاوه بر اسید هیدروکلریک، اسید سولفوریک نیز برای اسید شویی به کار برده می شود. ولی کاربرد جوهر نمک در مقایسه با اسید سولفوریک ارجحیت دارد. زیرا در مدت زمان کمتری اسید شویی را انجام می دهد، دردماهای پایین نیز کارایی داشته و با کیفیت بهتری سطح فلزات را پاک می کند.
کاربرد در بنایی و رنگرزی
یکی از خواصی که باعث می شود تا در رنگرزی مواد به یکدیگر نچسبیده و رنگ و بتونه ی مناسبی روی سطح ظاهر نشود، قلیایی بودن سطوح است. به همین دلیل جوهر نمک یکی از گزینه های مناسب برای خنثی کردن آن هاست. بدین ترتیب پوشش مناسبی ایجاد شده و پیوند بین سطح و پوشش برقرار می شود.
صنایع غذایی
اسید هیدروکلریک در اسید کردن مواد غذایی مانند سس ها، کنسروها و همچنین آبمیوه ها به کار برده می شود. این ماده می تواند عطر و طعم خوبی به این مواد داده و فاسد شدن آن ها را کاهش می دهد. از این اسید در نوشیدنی ها و شیرینی ها نیز استفاده می شود.
در تولید مواد معدنی مانند کلسیم کلرید، آهن کلرید، روی کلرید و تولید مواد آلی مانند وینیل کلرید، بیس فنول A نیز این ماده کاربرد دارد.