شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

انواع پودر کاکائو

در تعریف پودر کاکائو تصور می شود که همان پودری است که به عنوان مخلوط فوری کاکائو بوده و در ترکیب با آب گرم و یا شیر، مخلوطی از کاکائوی داغ تشکیل می شود. در واقع پودر کاکائوی واقعی ترکیبی با طعم تلخ است که از دانه لوبیای کاکائو بعد از خارج کردن کامل چربی و کره آن به دست می آید. این ماده را به عنوان محصول شکلاتی بدون شکر می دانند که طعم واقعی شکلات را به دسرها و نوشیدنی ها می دهد. پودر کاکائو به دلیل کاربرد آن در صنایع مختلف و فواید آن، مورد تقاضای زیادی قرار می گیرد. قیمت خرید و فروش پودر کاکائو با توجه به وارداتی بودن آن در کشور ایران، تحت تاثیر عوامل و شرایط مختلفی مانند نوسانات قیمت ارز و ... قرار می گیرد.

پودر کاکائو چیست؟

پودر کاکائو از دانه های درخت کاکائو به دست می آید که بعد از خروج چربی در این دانه ها، از مواد خشک باقی مانده، به دست می آید. بدین ترتیب ابتدا دانه های غلاف های کاکائو را خارج می کنند. این دانه ها بعد از تخمیر شدن، خشک می شوند. لوبیای خشک شده را بو داده می کنند تا کاکائو عطر و طعم پیدا کند. برای این که لیکور کاکائویی تشکیل شود، دانه های بو داده شده را آسیاب و خرد می کنند. اما برای این که از این دانه ها محصولات شکلاتی تهیه کنند، آن ها را فشرده می کنند. پرس کردن پودر کاکائو جامد خشک، باعث می شود که کره کاکائو از آن خارج شود.

طعم پودر کاکائو تنها با تفاوت در مزه کره کاکائویی در شکلات تخته ای، مشابه با آن است. طعم پودر کاکائوی طبیعی در مقایسه با نوع فرآوری شده، طعم تندتری دارد. پودر کاکائو مزایای بسیاری که دارد، بیشتر به جهت وجود آنتی اکسیدان ها فلاوانول موجود در آن است. بازار فروش پودر کاکائو نیز به جهت داشتن چنین خاصیتی، پر رونق است.

انواع پودر کاکائو

فروش پودر کاکائو در دو نوع طبیعی و فرآوری شده هلندی در بازار انجام می شود. تفاوت این دو نوع پودر کاکائو مربوط به اسیدیته آن است که در طعم، رنگ و همچنین حلالیت این ماده موثر است. هر چه میزان PH پودر کاکائو بیشتر باشد، رنگ تیره تری خواهد داشت. در شیرینی پزی ها بیشتر از پودر کاکائویی استفاده می شود که PH بین 7,5 تا 8 دارند.

پودر کاکائوی طبیعی

پودر کاکائوی طبیعی به جهت این که اسیدیته طبیعی دارد، رنگ روشن تری داشته و طعم شکلاتی قوی و تندتری در آن ها وجود دارد. میزان PH بین 5,3 تا 5,8، رنگ قهوه ای روشن و تقریبا قرمزی را به این نوع پودر می دهد.

پودر کاکائوی فرآوری شده هلندی

پودر کاکائوی هلندی با فرایند قلیایی شدن، خاصیت اسیدی آن خنثی می شود. کاکائوی فرآوری شده با قلیایی شدن، رنگ تیره ای پیدا کرده و طعم آن ملایم تر می شود. PH این نوع پودر کاکائو، 7,3 است ولی در این نوع پودر کاکائو، خاصیت آنتی اکسیدانی با آلکالیزه شدن کاهش پیدا می کند.

خرید و فروش پودر کاکائو با کیفیت

در انتخاب پودر کاکائو با کیفیت، باید به عواملی چون چربی، محتوای نشاسته و PH آن توجه کنیم. با توجه به این که در چه زمینه هایی از پودر کاکائو استفاده می شود، از انواع مختلف آن به کار می گیرند. به طوری که برای محصولات پخته شده بهتر است از نوع فرآوری هلندی استفاده کنیم. فروش پودر کاکائو در فروشگاه های مختلف مواد غذایی به صورت حضوری و یا اینترنتی انحام می شود. برای خرید مقرون به صرفه پودر کاکائو بهتر است که خرید آن به صورت فله ای انجام شود.

کاربرد پودر کاکائو

از پودر کاکائو در صنایع غذایی و در پخت کیک، کلوچه، بستنی، شکلات و ... استفاده می شود. چون این پودر به راحتی حل می شود، در تهیه بستنی و نوشیدنی های شکلاتی، به آسان سازی مراحل تهیه کمک می کند. اما همان طور که در بالا گفته شد برای کاربرد باید به اسیدیته پودر کاکائو توجه کرد، زیرا در بسیاری از دستورالعمل ها، این خاصیت به عنوان تنها عامل ورآورنده است. در دستور پخت هایی که از جوش شیرین استفاده می شود، بهتر است از پودرکاکائوی طبیعی استفاده شود. ولی در دستورالعمل هایی که بکینگ پودر به کار می رود، از پودر کاکائوی فرآوری شده هلندی استفاده می شود.

نگهداری پودر کاکائو

برای ذخیره سازی بهینه، پودر کاکائو را در ظروف سربسته و در محل های خشک، خنک و تاریک نگهداری می کنند. این پودرها در مخزن هایی با درب های سفت، تا مدت ها نگهداری می شوند. پودرهای کاکائو را در یخچال و فریزر نگهداری نکنید، زیرا با جذب رطوبت زود فاسد می شود. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد