شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

خرید اسید سیتریک خشک

یکی از اسیدهای آلی و غیرمعدنی که قدرت اسیدی کمی دارد، اسید سیتریک است. طعم این اسید را با خوردن لیمو، همه تجربه کردند. منبع طبیعی اسید سیتریک مرکباتی چون پرتقال، لیمو، نارنگی و ... است. اما چون تهیه اسید مربوطه با این روش بسیار پرهزینه است، از روش های صنعتی برای تولید آن استفاده می کنند. دو نوع اسید سیتریک در بازار وجود دارد که تفاوت آن ها در یک مولکول آب تبلوری است که در ساختار آن ها وجود دارد. اسید سیتریک خشک و نوع آبدار، این دو نوع هستند. علاوه بر این، قیمت خرید و فروش اسید سیتریک خشک و آبدار نیز متفاوت است.

اسید سیتریک خشک و آبدار

اسید سیتریک که برای اولین بار توسط جابربن حیان کشف شد، با نام جوهر لیمو نیز شناخته می شود. نام این اسید برگرفته از نام لاتین مرکبات به نام سیتروس است. عمده نقش اسید سیتریک در عملکرد آن به عنوان بافر و تنظیم کننده PH است. با به کار بردن آن در مواد غذایی، اسیدیته این مواد تنظیم می شود. سه گروه کربوکسیلیک اسید در ساختار اسید سیتریک وجود دارد که می توانند پروتون های خود را از دست دهند. حالت فیزیکی اسید سیتریک در دمای اتاقبه شکل پودر کریستالی سفید رنگ بوده و دارای دو نوع بدون آب (آن هیدراز) و آبدار (مونوهیدراته) است.

تهیه اسید سیتریک خشک و آبدار

به دلیل گران و پرهزینه بودن تهیه اسید سیتریک از مرکبات، تهیه این اسید از روش های صنعتی کشت سطحی و کشت غوطه وری انجام می شود.

در روش کشت سطحی، اسپورهای آسپرژیلوس نایجر می توانند در بستری از ضایعات محصولات کشاورزی قرار گرفته و با آن تلفیق شوند. این ترکیب در داخل ظرف محیط کشت و تحت شرایط کنترل شده انجام می گیرد. سپس با قرار دادن محیط کشت مذکور در دمای 30 درجه سانتی گراد و گذشتن 24 ساعت از این فرایند، جوانه زدن اسپورها انجام می شود. تشکیل میسیلیوم سفید رنگ و چین دارد روی سطح محیط کشت، تیره شدن محیط کشت در نتیجه ی رشد میکروارگانیم ها تشکیل و اسید سیتریک به دست می آید.

در روش کشت غوطه وری نیز شرایط کنترل شده ای برای رشد و نمو مهیا بوده و از محیط کشت مایع استفاده می شود. از مزایای استفاده از این روش نسبت به روش کشت سطحی، می توان به مدت زمان کمتر مورد نیاز برای رشد میکروب ها، آسان بودن ورود و خروج سوبسترا، وجود وسایل و کنترل کننده های دقیق و خودکار و ... را نام برد.

قیمت خرید و فروش اسید سیتریک خشک و آبدار

اسید سیتریک خشک و آبدار می توانند در ایران تولید شوند و یا توسط کشورهای مختلفی چون چین ساخته شده و به ایران وارد شوند. پس یکی از عوامل موثر در قیمت خرید و فروش اسید سیتریک خشک و آبدار، نوع خارجی یا ایرانی بودن آن است. چون روش تولید نوع خشک با نوع آبدار متفاوت است، به همین دلیل قیمت خرید و فروش اسید سیتریک خشک نسبت به شکل آبدار بیشتر است. برای خرید اسید سیتریک خشک با کیفیت و مناسب باید از شرکت های معتبری مشاوره گیری شود.

نوسانات قیمت خرید و فروش اسید سیتریک خشک و آبدار در طول زمان وجود بیماری کرونا بسیار زیاد است و پیش بینی می شود که تا سال 2024 بیشترین بازار در اختیار اروپا باشد.

کاربرد اسید سیتریک

از کاربردهای اسید سیتریک به عنوان افزودنی و ادویه در ترکیب مواد غذایی چون نوشابه ها، آبمیوه ها، دسر، ژله، بستنی، آب نبات و ... است. این اسید می تواند طعم ملس و خوشی را به این مواد داده و همچنین از فاسد شدن زودهنگام آن ها جلوگیری کند. چون اسید سیتریک دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است. به دلیل داشتن این خاصیت، می تواند در ترکیب شوینده های اسیدی موی سر نیز به کار برده شود که باعث درخشندگی بیشتر و شفافیت آن ها می شود.

در اغلب مواد غذایی اسید سیتریک به همراه اسید آسکوربیک و ویتامین C وجود دارد، چون کاربرد آن ها در مواد غذایی مشابه است. با خوردن اسید سیتریک، مقدار کمی از آن توسط سلول ها جذب می شود. سلول هایی که جذب این ماده را انجام می دهند، سلول های کبد هستند.  

استفاده در صنعت حفاری، صنعت لاستیک و پلاستیک سازی به عنوان نرم کننده، جرم گیری از دیگ های بخار استیل، استخراج نفت، صنعت رنگ سازی، در تولید مواد شوینده و ... از دیگر استفاده های اسید سیتریک است. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد