شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

مضرات اسید سیتریک خوراکی چیست

اسید سیتریک اسید آلی ضعیفی است که می توان آن را به طور طبیعی در ترکیب مرکباتی چون پرتقال یافت. که طعم ترش این میوه  ها نیز به دلیل وجود این ماده است. اسید سیتریک از مهمترین مواد افزودنی طعم دهنده و نگهدارنده در مواد غذایی است. با مصرف اسید سیتریک، وارد خون می شود ولی خیلی راحت می تواند از راه ادرار دفع شود. برای خرید اسید سیتریک با کیفیت بهتر باید فروشندگان معتبر و شرکت های سرشناس را انتخاب کرد. چون مصرف گرید خوراکی آن در مواد غذایی، حساس بودن این امر را توجیه می کند.

کاربرد اسید سیتریک

اسید سیتریک اسیدی به حالت جامد سفید رنگ است که در دو نوع خشک و آبدار وجود دارد. نوع آبدار اسید سیتریک را می توان با حرارت دادن آن تا دمای 47 درجه سانتی گراد به نوع خشک و بدون آب تبدیل کرد. خرید اسید سیتریک می تواند در دو گرید خوراکی و صنعتی انجام شود. نوع خوراکی اسید سیتریک برای به کار بردن آن در ترکیب مواد غذایی استفاده شود.

یکی از کاربردهای این اسید به عنوان چاشنی غذاست. برای جلوگیری از رشد و فعالیت میکروب ها در نوشابه ها و همچنین تنظیم میزان اسیدیته آن ها، اسید سیتریک به کار برده می شود. همچنین اسید سیتریک در ترکیب غذاهای منجمد، چربی ها و روغن ها، می تواند به تنظیم اسیدیته کمک کند. این اسید نقش آنتی اکسیدانی خود را در نتیجه ی تشکیل کمپلکس بین سیترات ها و فلزات کمیاب ایفا کرده و می تواند مدت طولانی نگهدارندگی را به این مواد دهد.  

مضرات اسید سیتریک

کاربرد اسید سیتریک توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) ایمن معرفی شده و برای استفاده خوراکی بلامانع اعلام شده است. اما با این حال ممکن است استفاده طولانی مدت از آن برخی از صدمات را ایجاد کند. یکی از مضرات این اسید، سوزش پوست، تورم و ایجاد کهیر است. در صورت تماس با چشم، باعث سوختن آن می شود که با شستن چند دقیقه ای با آب، جلوی این سوزش گرفته می شود. با مصرف داروهایی که حاوی اسید سیتریک هستند مشکلات معده ای چون تهوع و استفراغ ایجاد می شود. با استفاده مداوم از نوشیدنی ها و آب نبات های دارای اسید سیتریک، مینای دندان ها فاسد شده و باعث زردی و تشکیل سوراخ در آن ها می شود.

خطرات اسید سیتریک

مطالعات زیادی در باره بی ضرر بودن اسید سیتریک انجام نشده و به طور اثبات شده نمی توان گفت که در درازمدت، این اسید عوارضی را ایجاد نکند. در مورد مطالعاتی که در بیماری های آلرژیکی در مورد این اسید شده است گزارش ایجاد عوارض، فقط در چهار نفر داده شده است. از این عوارض می توان به دردهای عضلانی، درد معده، تنگی نفس و ... را اشاره کرد. چون مطالعاتی در زنان باردار در خصوص مضرات اسید سیتریک انجام نشده، بنابراین در این شرایط، مصرف آن باید تحت نظر پزشک انجام شود.

با مصرف اسید سیتریک و بروز علایمی چون ورم لب، گلو و زبان، تنگی نفس، کهیر و ... باید به پزشک رجوع کرد.

فواید اسید سیتریک

خرید اسید سیتریک و کاربرد آن در مواد غذایی، می تواند فواید زیادی داشته باشد. یکی از مهمترین فایده های آن داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی است که می تواند با استرس مقابله کند. از فایده های اسید سیتریک می توان به کاهش پراکسیداسیدن لیپید مغزی اشاره کرد. این اسید از پاره و تکه  تکه شدن رشته های DNA جلوگیری کرده و می تواند کبد را از آسیب زدگی حفظ کند. همچنین اسید سیتریک می تواند از رها کردن ترکیبات التهابی چون الاستاز، فاکتور4، اینترلوکین و میلرپوکسیداز جلوگیری می کند.

اسید سیتریک با این که طعمی اسیدی دارد، ولی به عنوان یک قلیا می تواند اثرات اسیدی مواد غذایی چون گوشت را کاهش دهد. محیط اسیدی ادرار در کلیه ها با ترکیب قلیایی اسید سیتریک و سیترات سدیم کم شده و بدین ترتیب این ماده از سنگ کلیه و نقرس جلوگیری می کند.

با کاربرد اسید سیتریک، تولید ترکیب هیدروکسی اسید آلفا می شود که می تواند به عنوان یک محافظ کننده پوست به کار برده شود. این ماده با کنترل میزان اسیدیته، رشد دوباره پوست را بعد از پوسته پوسته شدن سبب می شود. پوست با این ماده از پیری زودرس و آسیب های محیطی در امان خواهد بود. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد