شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

عوارض سوکرالوز

امروزه از مهمترین و معمول ترین بیماری هایی که دغدغه انسان هاست، چربی خون و بالا بودن فشار خون است. یکی از موادی که ریسک ابتلا به این بیماری ها را افزایش می دهد، استفاده زیاد از مواد قندی و کربوهیدرات های ساده است. شیرینی جات از مهمترین موادی است که مردم به وفور از آن ها استفاده می کنند. به همین دلیل جایگزینی شیرین کننده های مصنوعی به جای قند و شکر، می تواند تا حدی مانع چنین بیماری هایی شود. از مهمترین شیرین کننده های مصنوعی، سوکرالوز و آسپارتام است. با این که این مواد می توانند تا حدی مانع از افزایش قند در بدن افراد شوند، اما ممکن است مضراتی نیز داشته باشد. در اینجا بعد از معرفی به برخی از عوارض سوکرالوز می پردازیم.

سوکرالوز چیست؟

سوکرالوز شیرین کننده ی مصنوعی است که از شکر مشتتق شده و به دست می آید. میزان شیرینی آن 600 برابر قند بوده و افزودن مقدار کمی از آن به مواد غذایی می تواند طعم شیرینی خوبی به آن ها دهد. در طی فرایند تولید این شیرین کننده، سه گروه هیدروکسیل در ساکارز با اتم های کلر جایگزین می شود. با این فرآیند، میزان شیرینی سوکرالوز زیاد می شود. جالب است بدانید که کشف سوکرالوز برای اولین بار با ساخت یک ترکیب جدیدی از حشره کش ها اتفاق افتاد.

سوکرالوز در متابولیسم بدن شرکت نکرده و تقریبا 85 درصد آن بدون تغییر از بدن دفع می شود. میزان مصرفی آن در روز می تواند تا 5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن، بلامانع باشد. از مزیت های کاربردی سوکرالوز، یکی مصرف در افراد دیابتی و دارای رژیم غذایی بوده و دیگری صفر بودن مقدار کالری آن است. بدن سوکرالوز را به عنوان یک قند نمی شناسد و این شیرین کننده، اشتها را زیاد نمی کند.

عوارض سوکرالوز

عوارض سوکرالوز بعد از استفاده مداوم و طولانی مدت آن، ممکن است ظاهر شود. اما با استفاده اندک و قابل قبول، نمی توان گفت عارضه ای را در بدن ایجاد کند. به برخی از عوارض سوکرالوز در زیر می پردازیم.

دستگاه گوارش

از عوارض سوکرالوز می توان به تاثیر آن به ترکیب و متابولیسم میکروفلور روده اشاره کرد. سنتز ویتامین ها، مهار پاتوژن، تخمیر و تعدیل، جذب کلسیم و منیزیم و متابولیسم دارو، از جمله فرایندهایی هستند که توسط میکروفلور روده انجام می شود. در نتیجه از عوارض سوکرالوز، احتمال ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر و بیماری کرون است.

تاثیر بر عملکرد داروها

جذب برخی از داروهای درمانی در اثر مصرف زیاد سوکرالوز، دچار اختلال شده و تاثیر درمانی آن ها کمتر می شود. از جمله داروهایی که تحت تاثیر این شیرین کننده اثرات کمی خواهد داشتد، داروهای ضد سرطان و قلبی است.

نکته

یکی از عوارض سوکرالوز در نتیجه گرما دادن آن حاصل می شود که در این حالت، به تولید مواد سمی کلروپروپانول های خطرناک می انجامد.

تاثیر بر هضم

هضم مواد غذایی توسط ورود سوکرالوز دچار مشکل می شود. جایگزینی باکتری های خوب روده توسط باکتری های بد، به دلیل وجود سوکرالوز خواهد بود. این باکتری های خوب هستند که هضم نرم را در روده سبب می شوند. با تجمع شیرین کننده سوکرالوز، آب و گاز نیتروژن در روده افزایش یافته و در نتیجه اسهال و نفخ شکم حاصل می شود. اکثر سوء هاضمه هایی که گزارش می شوند، در نتیجه ورود سوکرالوز به بدن است.

تاثیر سوکرالوز بر بیماران دیابتی

کپسول سوکرالوز در بیماران دیابتی به اندازه دوبار در روز و طی سه ماه، مصرف می شود، در نتیجه این ماده بر وزن این بیماران بی تاثیر خواهد بود. البته در این زمینه باید تحقیقات بیشتری انجام شود تا با قطعیت راجع به آن اظهار نظر شود.

تاثیر و عوارض سوکرالوز در وزن بدن

تحقیقات انجام شده در زمینه تاثیر سوکرالوز بر وزن بدن به طور کامل نیست، ولی تحقیقات در کودکان بالای 18 سال نشان می دهد که آن ها اجازه مصرف 104 کیلوکالری از این شیرین کننده ها را در روز دارند. با مقایسه آزمایشات ادرار کودکانی که قند و سوکرالوز مصرف کرده بودند، نشان داده شده که میزان کالری در کودکان مصرف کننده قند بیشتر از کودکان مصرف کننده سوکرالوز است. با این آزمایشات، مشخص شد که افزایش وزن کودکانی که قند مصرف کردند، 1 کیلوگرم بیشتر از کودکانی بود که سوکرالوز استفاده کردند.

عوارض سوکرالوز در زنان باردار و شیرده

با انجام تحقیقات مشخص شده است که سوکرالوز نمی تواند هیچ خطری برای زنان باردار و یا شیرده داشته باشد. چون جذب این شیرین کننده در خون بسیار پایین است، شیر مادران دارای سوکرالوز بسیار پایینی است. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد