شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

شرکت جهان شیمی

شرکت جهان شیمی واردکننده مواد اولیه و افزودنی های مجاز صنایع غذایی و خوراکی و دارویی و مواد تصفیه آب کارخانجات و صنایع است

ماهی ها

ماهی ها از دسته مهره داران هستند که برای زندگی به آب نیاز دارند. بخش تنفسی در این جانداران آبشش بوده، شکل ظاهری بدن آن ها دوکی و پوستی دارند که از فلس پوشیده شده است. انواع ماهی ها با توجه به شکل، اندازه، رنگ، نوع تغذیه و نوع واکنش هایی که دارند متفاوت هستند. این گروه از جانداران در کنار دوزیستان، خزندگان، پرندگان، پستانداران و بی مهرگان، جزء شش گروه اصلی جانوران هستند. انواع مختلفی از ماهی ها در آب های مختلف و اعماق متفاوتی از آن ها می توانند زندگی کنند. ماهی ها جانورانی خونسرد هستند که تا به حال بیش از 40 هزار نوع از آن ها شناسایی شده است.

ساختار بدنی ماهی ها

ظاهر ماهی ها دوکی بوده و از پوشش سختی تشکیل شده اند که در تمام حفره های بدن آن ها و حتی سوراخ چشم، نفوذ می کند. فلس ها وظیفه حفاظت از پوست، عضله ها و اعضای بدن ماهی ها را بر عهده دارند که به شکل دایره ای دور بدن آن ها را گرفته اند. همچنین اندازه فلس ها تا حد میکروسکوپی می تواند کوچک باشد و حداکثر بزرگی آن ها نیز به اندازه یک سکه دو ریالی، می تواند باشد.

در ساختار بدنی ماهی ها، بال ها به عنوان زایده های اصلی به حرکت جاندار کمک می کنند. در ماهی ها دو نوع باله وجود دارد. یکی زوج که شامل باله های سینه ای و شکمی است و دیگری فرد که شامل باله های پشتی، دمی و مخرجی است. حفره های تشکیل دهنده بدن ماهی ها نیز شامل دهان، آبشش ها، چشم ها و مخرج هستند.  

سیستم های تشکیل دهنده بدن ماهی ها

قلب ماهی ها که از یک بطن، یک دهلیز و یک سینوس سیاهرگی در اول دهلیز تشکیل شده است، در کنار رگ های خونی، سیستم گردش خون آن ها را تشکیل می دهند. دستگاه تنفس در این جانداران نیز از دو آبششی که در دو سمت سرماهی ها قرار دارند، انجام می شود. این عمل شامل گرفتن اکسیژن از آب و پس دادن دی اکسید کربن به آن است. تخمدان به عنوان اندام تولید مثلی در ماهی های ماده و بیضه ها به عنوان اندام تولید مثلی در نوع نر هستند. اما در برخی از انواع ماهی ها، هر دو نوع غده های جنسی نر و ماده وجود دارد که ماهی های دوجنسی نامیده می شوند.


دستگاه گوارش در ماهی ها شامل دهان است که دهان روی زبان، سقف دهان و یا دندان دارد. سپس به ترتیب گلو، مری، معده و روده قرار دارد که جذب غذا در آن بوده و در نهایت مخرج است و دفع مواد زاید از طریق آن انجام می شود. نیمکره های تشکیل دهنده مغز در ماهی ها، کوچک و مخچه با ده جفت عصبی که دارد، اندازه بزرگتری دارد.

کیسه شنا به عنوان عضوی از بدن ماهی ها است که تعادل بدن آن ها را کنترل کرده و همچنین می توانند در تولید صدا موثر بوده و به تنفس جاندار کمک کنند.

انواع ماهی ها

ماهی های استخوانی

بدن ماهی های استخوانی دارای اسکلت و آرواره بوده و تعداد پولک های تشکیل دهنده پوست بدن آن ها در پیری و جوانی یکی است. از غده های موجود در زیر پوست آن ها، مخاطی ترشح می شود که موجب لغزندگی پوست آن ها می شود. اسکلت بدنی آن ها از جمجمه، مهره های گوناگون، دنده ها و نخاعی داخل دنده ها تشکیل شده است. ماهیچه ها در اتصال به ستون مهره ها و در دو طرف بدن آن ها قرار دارند.

ماهی های غضروفی

خونگرم بودن، تولید مثل به شکل زنده زایی و داشتن مغز بزرگ، از خواص ماهی های غضروفی است که اسکلتی از غضروف دارند. سختی اسکلت ماهی ها به دلیل جذب کلسیم و پولک های تشکیل دهنده بدن آن ها از دندان های آن هاست. سفره ماهیان و کوسه ها از این دسته هستند.

ماهی های بدون آرواره

ماهی های بدون آرواره از نقاط بسیاری شبیه به هم هستند و تفاوت آن ها بیشتر در محل زندگی آن هاست. در بدن آن ها اسکلت نیست و به جای آن، میله ای ساده و انعطاف پذیر وجود دارد. مارماهی ها که دارای دهانی در میان سوراخ دایره ای متشکل از دندان های ریز هستند و هاگفیش ها که دهان زایده داری در اطراف بدن دارند، جزء دسته ماهی های بدون آرواره هستند. فقط یک سوراخ و آن هم که مربوط به بینی است، در ماهی های هاگفیش وجود دارد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد